Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne kotlety w bezglutenowej panierce. Idealne na pożywny i zdrowy obiadek :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 456
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32641
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 123
Składniki
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, dzielimy na kotlety i rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa (przez folię spożywczą*). * w ten sposób unikniemy rozerwania się delikatnego mięsa kurczaka. Rozbite kotlety oprószamy z obu stron przyprawą do kurczaka oraz nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Kotlety odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Tak przyprawione kotlety obtaczamy w mące gryczanej, następnie w roztrzepanym jajku (można dodać dodatkową szczyptę przyprawy do kurczaka) i bezglutenowej bułce tartej.
Kotlety smażymy z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)