Kotlety drobiowe siekane

Przepis dnia 2014-08-28
Kotlety drobiowe siekane
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Idealne wykorzystanie mięsa gotowanego kurczaka np. z rosołu.

Składniki

  • gotowany kurczak
  • jajko
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • cebula
  • zioła prowansalskie
  • 100 g tartej mozzarelli
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso z gotowanego kurczaka oddzielamy od kości ,siekamy nożem i razem z jajkiem ,posiekaną natką ,cebulą ,tartą mozzarellą mieszamy. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano z obu stron.

Komentarze do przepisu (15)

Konto usunięte 26 sierpnia 2014
super pomysł :-) na pewno zrobię takie kotlety jutro :-), bo planuję gotować rosół na kurczaku :-) , a na... Czytaj całość »
super pomysł :-) na pewno zrobię takie kotlety jutro :-), bo planuję gotować rosół na kurczaku :-) , a na zdjęciu wyglądają bardzo apetycznie :-)
Ewaaa 26 sierpnia 2014
ja wiem, że zdjęcie oddaje tylko połowę ich superowego smaku, choć jest cudowne :)
Konto usunięte 26 sierpnia 2014
jak kolego poczęstujesz to zszamam z ogromnym smakiem:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • gotowany kurczak
  • jajko
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • cebula
  • zioła prowansalskie
  • 100 g tartej mozzarelli
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól ,pieprz
Składniki