Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem lubię wrócić do klasyki prostego posiłku niedzielnego,
Polecam.
Odsłon: 702
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36164
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 362
Polecam.
Odsłon: 702
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36164
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 362
Składniki
- Pierś z kurczaka płuczemy, suszymy i kroimy na kotlety, - delikatnie roztrzepujemy kotlety
- mąkę mieszamy z solą, ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne - jajko roztrzepujemy widelcem w głębszym talerzu Następnie panierujemy każdy kotlet w mące z przyprawami, jajku i bułce tartej Smażymy na rozgrzanym oleju aż będą złociste z obu stron. Zdejmujemy z patelni i podajemy gorące i chrupiące :) Zioła prowansalskie nadają im całkiem nowego smaku. Smacznego :)