Kotlet z piersi kurczaka

Kotlet z piersi kurczaka
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: kszczepa
Czasem lubię wrócić do klasyki prostego posiłku niedzielnego,

Składniki

Przygotowanie

  1. - Pierś z kurczaka płuczemy, suszymy i kroimy na kotlety,
    - delikatnie roztrzepujemy kotlety

  2. - mąkę mieszamy z solą, ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne
    - jajko roztrzepujemy widelcem w głębszym talerzu


    Następnie panierujemy każdy kotlet w mące z przyprawami, jajku i bułce tartej

    Smażymy na rozgrzanym oleju aż będą złociste z obu stron.
    Zdejmujemy z patelni i podajemy gorące i chrupiące :)

    Zioła prowansalskie nadają im całkiem nowego smaku.

    Smacznego :)

Składniki
Składniki