Kotlet schabowy, ziemniaki, duszony groszek z marchewką.

Kotlet schabowy, ziemniaki, duszony groszek z marchewką.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Dziś jako danie główne proponuję, kotlet schabowy z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i sosem z groszku zielonego i marchewki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do wieprzowiny i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po godzinie plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, smażymy do miękkości mięsa.

  2. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  3. Przygotowujemy sos z groszku i marchwi. Do garnczka wlewamy zawartość słoika groszku i marchwi, doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym, czarnym i solą, doprowadzamy do zagotowania się, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.

  4. Usmażone kotlety schabowe podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z groszku i marchewki.

    Smacznego!!!

Składniki
Składniki