Kotlet mielony inaczej

Kotlet mielony inaczej
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: stiv73
smaczne

Składniki

Przygotowanie

  1. Do mielonego mięsa dodajemy podsmażona cebulę w kostke,bułkę(wcześniej namoczonną i odcisniętą),surowe jajka i bułkę tartą jeżeli mięso jest za luźne.Co do mięsa to może byc różne ja dałem piersi z kurczaka ze schabem

  2. Następnie formujemy kotlety w kształcie kwadratów i owijamy to plastrami boczku 2 szt.na krzyż,póżniej zawijamy zblanszowanymi paskami pora na ukos(na wrzątek wrzucamy paski pora na dosłownie 10 sek.).

  3. Smażymy zubu stron na brązowo

Komentarze do przepisu (6)

Annuar 28 grudnia 2011
Nie myślałam, że mielone mogą być ładne :)
viktoria 20 stycznia 2012
wyglądają bardzo ładnie i równie dobrze smakują.Ja do masy mięsnej dodałam jeszcze spora ilosć koperku i... Czytaj całość »
wyglądają bardzo ładnie i równie dobrze smakują.Ja do masy mięsnej dodałam jeszcze spora ilosć koperku i pietruszki.
Konto usunięte 11 marca 2012
Istonie wyglądają smakowicie , a jednocześnie już wizualnie pobudzają nasze kubki smakowe . Super, "5" i do... Czytaj całość »
Istonie wyglądają smakowicie , a jednocześnie już wizualnie pobudzają nasze kubki smakowe . Super, "5" i do zapamiętania .
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki