kotlet de volaille

kotlet de volaille
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: dodusia222
pycha:)

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • sól pieprz, do smaku
  • jajka, 2szt
  • mąka, 2łyżki
  • Bułka tarta, 3łyżki
  • ser żółty

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć następnie poprzekrajać tak aby powstały 4 płaty mięsa.Mięso rozbić tłuczkiem ,przyprawić solą oraz pieprzem.Na każdego kotlecika na środku położyć niewielką ilość sera żółtego i zwinąć.Później opanierować i usmażyć na potelni z niewielką ilością oleju smacznego:)

Komentarze do przepisu (4)

jagoda114 20 marca 2011
Ja dodaję jeszcze masło do sera, choć prawdziwe de volaille są z samym masłem.
annawk 21 marca 2011
pyszne jadełko , oj pyszne - w wersjii full wypas można dodać do środka farsz z grzybów najlepiej leśnych...... Czytaj całość »
pyszne jadełko , oj pyszne - w wersjii full wypas można dodać do środka farsz z grzybów najlepiej leśnych... żyć nie umierać
myszkapoolna 22 marca 2011
też uważam że prawdziwy de volille sa z samym masłem!!!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pierś z kurczaka, 1 podwójna
  • sól pieprz, do smaku
  • jajka, 2szt
  • mąka, 2łyżki
  • Bułka tarta, 3łyżki
  • ser żółty
Składniki