Kotlet de Volaille

Kotlet de Volaille
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smaker
Kotlet de volaille to jedno z najpyszniejszych dań z kurczaka! Od lat cieszy się niesłabnącą popularnością - de volaille nie tylko świetnie smakują, ale również wyglądają wykwintnie! Choć nazwa sugeruje francuski rodowód, danie pochodzi ze wschodu - na całym świecie znany jest jako kotlet po kijowsku. Jak przyrządzić kotleta de volaille, delikatną pierś z kurczaka nadzianą masłem? Poznajcie najlepszy sposób na kotleta de volaille - zdziwicie się, jakie to proste!

Składniki

  • 400 g filetu z kurczaka
  • 50 g masła
  • 0,75 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Filety przekroić na mniejsze części i rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć do smaku, na każdym filecie ułożyć pokrojone na kawałki masło i zwinąć całość w roladkę.

  2. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złotego koloru. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.

http://www.interia.tv/embed-video?id=2227385

Komentarze do przepisu (3)

Bellapi 11 stycznia 2017
to jest to jak po przekrojeniu te masełko wypływa :)
smaker 11 stycznia 2017
Dokładnie, nie ma nic lepszego :)
bellamozzarella 12 stycznia 2017
maślana,chrupiąca pychotka...;-) mniam :-)
Składniki
  • 400 g filetu z kurczaka
  • 50 g masła
  • 0,75 szklanki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Składniki