Kotlet ala de volaille ze szpinakiem i serem

Kotlet ala de volaille ze szpinakiem i serem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Dzisiaj zapraszam na coś konkretnego, a mianowicie na mięso drobiowe. W większości domów pierś z kurczaka jest częstym gościem na stole. Pokaże Wam co ostatnio udało mi się z tego kawałka mięsa wyczarować. W roli głównej pierś z kurczaka, szpinak i ser.

Składniki

  • Pierś z kurczaka 1 duża szt.
  • Szpinak mrożony rozdrobniony 150 g.
  • Ser topiony ulubiony smak 100 g
  • Mąka 3 łyżki
  • Bułka tarta 6-8 łyżek
  • Jajko 2 szt.
  • Olej 3 łyżki
  • Sól morska
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić, zlać wodę i doprawić solą i pieprzem.



    Pierś z kurczaka umyć i osuszyć.

    Pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem, a następnie rozbić.


    Na każdy kawałek mięsa położyć trochę sera oraz 2-3 łyżeczki szpinaku (w zależności od wielkości), ciasno zawinąć. Obtoczyć w mące, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.


    Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, ok 15 minut obracając co jakiś czas.

  2. Smacznego :)

  3. :)

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 21 lutego 2018
Ale apetyczne kotlety, a jak jeszcze ze szpinakiem, to już mnie kupiłaś :D
Docherro 21 lutego 2018
pyszności...:)
Składniki
  • Pierś z kurczaka 1 duża szt.
  • Szpinak mrożony rozdrobniony 150 g.
  • Ser topiony ulubiony smak 100 g
  • Mąka 3 łyżki
  • Bułka tarta 6-8 łyżek
  • Jajko 2 szt.
  • Olej 3 łyżki
  • Sól morska
  • Pieprz
Składniki