Kotleciki z kurczaka z orzechami włoskimi

Kotleciki z kurczaka z orzechami włoskimi
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: patusia5
Mięciutkie kotleciki z nutką orzechową

Składniki

Przygotowanie

  1. Piersi kroimy w bardzo drobną kosteczkę, wrzucamy do miski. Przyprawiamy, dodajemy łyżkę sosu sojowego.

  2. Białka oddzielamy od żółtek, żółtka dodajemy do kurczaka, dodajemy majonez i mąkę i dokładnie mieszamy. Orzechy trzemy drobno na tarce, dodajemy do mięsa. Wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po upływie tego czasu białka ubijamy na sztywną pianę, lekko mieszamy z mięsem.

  3. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy masę (wielkości normalnego kotleta) i smażymy przynajmniej po 4 minuty z każdej strony. Gotowe osączamy na papierowym ręczniku, układamy na talerzach i dekorujemy startymi orzechami. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

Komentarze do przepisu (3)

irma 18 marca 2010
Bardzo ciekawy przepis na kotlety,na pewno wypróbuję. Pozdrawiam.
lub26 22 marca 2010
Mniam, musi być smaczne
lub26 22 marca 2010
mniam, muszą być dobre
Składniki
Składniki