Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone są z pewnością zdrowsze niż korniszony ale uważam, że w każdej spiżarni powinno znaleźć się i kilka słoiczków i tych, z dodatkiem ostrej papryki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki umyć pod bieżącą wodą. przełożyć do miski i zalać zimną wodą tak, by przykryła ogórki. Odstawić na 2 godziny.
Składniki zalewy zagotować i ostudzić.
Do wyparzonych słoiczków włożyć pokrojoną w plastry marchewkę, czosnek, cebulę, gorczycę, koper i po 2 ostre papryczki. Napełniać ciasno ogórkami. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 10 minut.