Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka nie tylko na Wielkanocny stół...prosta,smaczna i ładnie się prezentuje ;-)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 148
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 148
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Jajeczka ugotować na twardo. Białą kiełbasę sparzyć we wrzątku. Ja gotując wywar na barszcz (cebula,czosnek,liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz) dodałam 2 kiełbaski więcej do podania na zimno. Po ostygnięciu,pokroiłam kiełbasę na ok 3 cm plastry.Na każdym zrobiłam kleksa z majonezu.Można połączyć majonez z chrzanem,lub użyć samej ćwikły.Dodałam kiełki i jajeczko.Dla stabilności i wygody w kosztowaniu wbiłam wykałaczkę. Przekąska jest tak efektowna,że nie trzeba dodatkowej dekoracji ;-)
SMACZNEGO