Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub maszynkę.
Ziemniaki połączyć z mąką pszenną, jajkami i serem białym. Sól dodać do smaku. Wyrobić do połączenia się składników.
Odrywać porcje ciasta i formować wałeczki. Palcami spłaszczyć wałek i odcinać małe kawałki, ok. 2 cm długości. Jeśli ciasto się lepi podsypać mąką.
Kopytka wrzucać na gotującą się, osoloną wodę i gotować ok. 1 min od wypłynięcia. Wyłowić łyżką cedzakową. Podawać z masłem lub sosem pieczarkowym. Smacznego.