Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak każdego lata przed urlopem szykujemy mnóstwo przetworów. Nie mogliśmy przepuścić malinom...do tego płatki jaśminu...spróbujcie sami.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 313
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 232
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 6311
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 313
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 232
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 6311
Składniki
Maliny czyścimy i przekładamy do garnka. Do malin dodajemy cukier, sok z cytryny, zagotowujemy, od czasu do czasu mieszając. Gotujemy do czasu, aż zostanie niewiele soku. Pod koniec dodajemy płatki jaśminu i gotujemy jeszcze 5 min. Całość porcjujemy do słoiczków i pasteryzujemy 25 min w temperaturze 120°C. Pozostawiamy w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.