Kompot z truskawek i rabarbaru

Kompot z truskawek i rabarbaru
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Kompot z truskawek i rabarbaru

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 300 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • 1 cytryna
  • kostki lodu

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyty i pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar i umyte i pozbawione szypułek truskawki. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu.

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 06 czerwca
Idealne na te upaly!
Docherro 06 czerwca
Na dzisiejszy dzień wyśmienity kompot...pycha...:)
pelen_brzuszek 06 czerwca
najlepszy :)
Składniki
  • 1,5 l wody
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 300 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • 1 cytryna
  • kostki lodu
Składniki