Kompot z truskawek i jabłek

Kompot z truskawek i jabłek
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Kompot z truskawek i jabłek

Składniki

  • 2 l wody
  • 4 jabłka
  • 500 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • kostki lodu

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, z umytych truskawek odrywamy szypułki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyte i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu.

Komentarze do przepisu (3)

fafiatko 11 czerwca
Chetnie bym wypila, taki smaczny!
Docherro 11 czerwca
Wspaniały na te upały:)
pelen_brzuszek 12 czerwca
smak dzieciństwa :)
Składniki
  • 2 l wody
  • 4 jabłka
  • 500 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • kostki lodu
Składniki