Kompot z rabarbaru

Kompot z rabarbaru
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gosia2000
Najlepiej smakuje zimny

Składniki

  • rabarbar 30 dag
  • cukier 0,5 szklanki
  • woda 2 litry

Przygotowanie

  1. Rabarbar obierz, umyj , pokrój na mniejsze kawałki .


    Wrzuć do garnka zalej wodą .


    Dodaj cukier .

    Gotuj ok 15 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania.


  2. Spróbuj czy jest wystarczająco dosłodzony .

    Wrzuć kostki lodu , zimny jest najlepszy.




    Smacznego !!


Komentarze do przepisu (2)

Maudie 17 czerwca
Smak dzieciństwa:)
Gosia2000 18 czerwca
tak
Składniki
  • rabarbar 30 dag
  • cukier 0,5 szklanki
  • woda 2 litry
Składniki