Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój,lekko korzenny,na ciepło rozgrzewa,na zimno chłodzi. Ekspresowy do zrobienia:)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 289
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 387
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 539
Polecam.
Odsłon: 855
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 289
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 387
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 539
Polecam.
Odsłon: 855
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć ogryzki i pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie składniki ( oprócz cynamonu) umieścić w garnku i zagotować (ilość cukru zależy od słodkości jabłek,dlatego najpierw dodać mniej i w razie potrzeby dosłodzić).
Na średnim ogniu gotować kompot przez około 10-15 minut,aż jabłka zmiękną.
Doprawić kompot cynamonem,gotować jeszcze chwilę,następnie serwować na ciepło lub ostudzić,a następnie schłodzić w lodówce.