Kompot jabłkowy

Kompot jabłkowy
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Kompot jabłkowy

Składniki

  • 1 l wody
  • 5 jabłek
  • 4 goździki
  • mała kora cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  • sok z 1 cytryny

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy, pozbywamy się z nich gniazd nasiennych, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do wody. Dodajemy do niej goździki, cynamon i cukier. Gotujemy 15 minut, przecedzamy, studzimy, dodajemy sok z cytryny.

Komentarze do przepisu (12)

SlodkoSlodka83 22 stycznia
Pycha jak u babci :-)
Nevermore 22 stycznia
No popatrz, popatrz, a ja myślałem, że tylko u nas robi się jeszcze kompoty ;) Nie ma to jak dobry domowy... Czytaj całość »
No popatrz, popatrz, a ja myślałem, że tylko u nas robi się jeszcze kompoty ;) Nie ma to jak dobry domowy kompocik, bez chemii i innych EEEEE :D Do obiadu, czy do ciacha idealny napój :)
Docherro 22 stycznia
Super,często robię:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 l wody
  • 5 jabłek
  • 4 goździki
  • mała kora cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  • sok z 1 cytryny
Składniki