Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu ciasto i bardzo smaczne dla osób które uwielbiają kokos.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,następnie dodawać powoli żółtka i mąkę ziemniaczaną i pszenną mieszając na wolnych obrotach. Piec w 180 st C przez około 30-35 minut. Porcja na dużą blachę.
Polewa czekoladowa: W małym garnku rozpuścić margarynę z kakao i cukrem.Podgrzewać na małym ogniu,gdy masa nam się rozpuści zdjąć z ognia,wlać śmietanę i energicznie wymieszać.
Przestudzony biszkopt pokroić w kostkę i zamaczać w polewie czekoladowej następnie obtaczać w wiórkach kokosowych. Smacznego!!!