Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie na duży głód:) Możemy wykorzystać makaron pozostały po obiedzie - wtedy będzie jeszcze szybciej:)
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1764
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 239
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 208
Składniki
Makaron kokardki /mogą być kolanka, ślimaczki lub podobny/gotujemy al dente w osolonym wrzątku i odsączamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulę i lekko solimy. Gdy cebula stanie się szklista dodajemy oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Podsmażamy 3-4 min. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę lub plastry kiełbasę, oprószamy papryką słodką i ostrą i podsmażamy do czasu aż się dobrze zrumieni. Pomidory miksujemy i dodajemy do kiełbasy. /W sezonie letnim możemy użyć świeżych mocno dojrzałych pomidorów./ Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Gotujemy do czasu aż pomidory odparują i sos zgęstnieje. Do kiełbasy i sosu na patelni dodajemy makaron, mieszamy i chwilę gotujemy często mieszając.