Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskromnie napiszemy…raz spróbujecie, powielać będziecie ;) Prosto i pysznie. Do tego ten obłędny sos z lat 70-tych.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 333
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 171
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 56
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 333
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 171
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 56
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez praskę, dokładnie wyrabiamy z mąką. Ser kroimy na paluszki 5 cm X 1cm. Następnie formujemy kulki, spłaszczamy i układamy kawałek sera. Owijamy. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Odcedzamy i podajemy z sosem. Przygotowujemy sos. W rondelku robimy zasmażkę z masła i mąki. Dodajemy przecier pomidorowy i chwilę smażymy. Całość cały czas mieszamy i dodajemy bulion. Podgrzewamy do momentu ,kiedy sos zrobi się gęstszy. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i cukrem. Dodajemy posiekaną bazylię.