Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy kluski w każdej postaci. Postanowiliśmy troszkę poeksperymentować. Wyszło przesmacznie i kolorowo.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Następnie przeciskamy przez praskę do ziemniaków, dokładnie wyrabiamy z mąką i drobno posiekaną bazylią. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, wlewamy passatę. Pokrojoną w kostkę kiełbasę dodajemy do sosu razem z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i odrobiną majeranku. Sos odparowujemy (do ulubionej konsystencji). Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z kluskami, posypujemy posiekaną bazylią.