Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6624
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 848
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6624
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 848
Składniki
Poszadkowaną cebulę lekko rumienimy w niewielkiej ilości tłuszczu.
Do wyrobionej pulchnej masy dodajemy żółtka i obie mąki , po szczypcie soli i pieprzu. Ciasto powinno być jednolite i ścisłe.
Na gotującą się wodę z dodatkiem oleju, kładziemy najlepiej metalową łyżką, podłużne kluski.
Gotujemy trzy minuty i wyjmujemy cedzakową łyżką na wygrzany półmisek.
Podajemy polane tłuszczem.