Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i zdrowe kluski ziemniaczane z marchewką i prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 223
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 438
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 468
Składniki
Porcja obiadowa dla 2 osób. Ugotowane,rozgniecione i przestudzone ziemniaki umieszczamy w misce. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni, potem rozdrabniamy z pestkami dyni. Do ziemniaków dodajemy wszystkie składniki, zagniatamy tak by ciasto nie kleiło się nam do dłoni.
Z ciasta rolujemy dwa wałki, kroimy na kawałki i formujemy w dłoniach kulki. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy w duszonymi warzywami lub pieczonym mięsem.