Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubiane kluseczki wzbogacone gulaszem ,to doskonałe danie obiadowe.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach lub obrać i ugotować,wystudzić,przepuścić przez praskę.Łopatkę pokroić w kostkę doprawić przyprawą do mięsa wieprzowego.Cebulę pokroić w piórka.Paprykę pokroić w kostkę.Pieczarki obrać ,pokroić.Rozgrzać olej wrzucić cebulę ,dusić 1 min,dodać paprykę i pieczarki ,doprawić solą i pieprzem i dusić 5 min.,dodać mięso,dusić 10 min zalać wywarem i całość gotować 25 min..Śmietanę zahartować i dodać do gulaszu .Całość gotować 5 min,doprawić pieprzem oraz czerwoną słodką papryką .
Gdy gulasz będzie gotowy, zrobić kluseczki.Do ziemniaków przeciśniętych przez praskę dodać mąkę ziemniaczaną ,żółtko jajka, można dodać również całe jajko,zagnieść ciasto.Formować kulki wielkość jak kto lubi, preferowane wielkości orzecha włoskiego.Spłaszczyć je ,zrobić wgłębienia w środku.Gotować w osolonym wrzątku 6-7 minut.
Podawać gorące z gulaszem.