Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski troszeczkę zmodyfikowane ale tak samo pyszne jak te standardowe.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 675
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 675
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2666
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 342
Składniki
Ziemniaki i dynię przecisnęłam przez praskę. Do masy wsypałam mąkę, sól, gałkę muszkatołową, wbiłam żółtko i zagniotłam ciasto. Następnie odrywałam kawałki ciasta i formowałam kulkę w której robiłam palcem zagłębienia. Lekko spłaszczałam. Wrzuciłam na osoloną, wrzącą wodę i gotowałam ok 3-4 min od chwili wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami.