Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chyba każdy zna to pyszne danie:)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 645
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 645
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Ziemniaki ugotować ostudnić i przecisnąć przez maszynkę z twarożkiem. Następnie dodać jajko i mąkę i zagnieść. Ciasto podzielić na kilka części i za pomocą rąk "uturlać" w rurki. Następnie tłuczkiem do kotletów "rozpłaszczyć" nieco rurki i wycinać na kształt równoległobokó. Wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować ok.10 min. Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem:)