Kluseczki dyniowe

Kluseczki dyniowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszne kluseczki, idealny dodatek do mięsa.

Składniki

  • 1 średnia dynia
  • 2 jajka
  • 2 szk. mąki pszennej
  • Sól
  • 1/3 szk. śmietany 18 %

Przygotowanie

  1. 1. Dynie obieramy z pestek i ze skórki, kroimy w kostkę.
    2. Gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 3. Po ugotowaniu studzimy i blendujemy.

  3. 4. Wbijamy jajka.

  4. 5. Wlewamy śmietanę.

  5. 6. Wsypujemy mąkę oraz sól.

  6. 7. Dokładnie mieszamy, jeżeli ciasto jest rzadkie dodajemy mąki, ale uważając, żeby nie było za gęste.
    8. Łyżką nakładamy na gotującą wodą, gotujemy aż wypłyną.
    9. Odlewamy z wody.
    10. Kluseczki gotowe.
    11. Podajemy z mięsem.
    12. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 07 maja
Cudowne :)
helenapon 07 maja
Wyglądają smaczniutko.
pelen_brzuszek 07 maja
jakie fajne :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 średnia dynia
  • 2 jajka
  • 2 szk. mąki pszennej
  • Sól
  • 1/3 szk. śmietany 18 %
Składniki