Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo często robię takie kluchy do obiadu.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1818
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1818
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie: Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, następnie odsączyć sok. Będzie on potrzebny do ciasta.
Drożdże rozetrzeć z cukrem a po chwili zalać ciepłym mlekiem. Dodać mąkę, jajko, stopione masło, dokładnie wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość wlać sok z marchwi , wymieszać i ponownie odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.
Na wrzącą wodę kłaść łyżką kluseczki, gotować, wyjąć na sito i podawać na słodko z konfiturą lub do obiadu z prażoną bułką tartą z masłem.