Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe danie na obiad.
...ale pyszny.
Odsłon: 702
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 360
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 159
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5129
...ale pyszny.
Odsłon: 702
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 79
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 360
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 159
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5129
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać i ugotować z solą w małej ilości wody. Dodać pokrojone i wypłukane warzywa i ugotować do miękkości. Po ostudzeniu zmielić, przyprawić do smaku i wymieszać z połową ubitej piany z białek. W międzyczasie obrać i ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Następnie ostudzić i również zmielić i wymieszać z resztą piany.Z masy ziemniaczanej uformować prostokąt na foli aluminiowej wcześniej wysmarowanej olejem.Wyłożyć nadzienie na środek prostokąta i zawinąć powoli w folię aluminiową, formując klops.Piec w temperaturze 200 stopni przez 35-40 minut, następnie lekko schłodzić i kroić w grube plastry. Podawać z dowolnym sosem i surówką.