Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki jednogarnkowy powrót do klasyki dzisiaj zaproponuję ;-)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9703
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 726
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 137
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9703
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 726
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 137
Składniki
Wołowinę (polecam udźca) kroimy w niezbyt dużą kostkę. Cebulę siekamy w miarę drobno.
W garnku (wybieramy taki z grubym dnem) rozgrzewamy olej i na gorący wrzucamy wołowinę, przysmażamy, aż się ładnie zrumieni, dorzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli.
Teraz do garnka dodajemy: sól, paprykę (ostrą i słodką) i chwilę jeszcze smażymy. Polecam do tego dania użyć słodkiej papryki w wersji wędzonej - bardzo ładnie się komponuje.
Całość zalewamy pomidorami, winem oraz połową szklanki gorącej wody. Zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy i dusimy 1,5 - 2 godziny, aż wołowina pięknie nam zmięknie. Na końcu solimy jeszcze, o ile to konieczne. No i gotowe. Smacznego !!!