Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne czeskie knedliki są bardzo podobne do naszych leniwych klusek, różnią się jedynie dodatkiem kaszy manny. W smaku przepyszne, bardzo delikatne, idealne z masłem i cukrem, jaki również jako dodatek do gulaszu.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 292
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 292
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Do ziemniaków dodajemy mąkę, jajko, kaszę mannę i sól.
Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno się lekko lepić.
Tak przygotowane ciasto kroimy na mniejsze kawałki i podsypując maka formujemy cienki wałek, który kroimy w około 3 cm prostokąciki.
Tak przygotowane knedliki wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 3-4 minutki od wypłynięcia. Tak aby nam się nie rozgotowały. Po ugotowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Podajemy na gorąco polane masłem i obsypane cukrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))