Kiszone warzywa, dobre do wódki

Kiszone warzywa, dobre do wódki
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: olina102
Bomba witaminowa.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kalarepę, marchew,pietruszkę,seler kroję w 5-cio centymetrowe słupki grubości ok.1 centymetra. Kalafior i brokuła rwę na małe różyczki.

  2. Wszystko mieszam z ząbkami czosnku ( obranego rzecz jasna:) i wrzucam do kamiennego garnka. Dodaję dodatki;koper, ziele, liść laurowy i chrzan. I to wszystko zalewam gorącą wodą z solą ( proporcja 1 litr wody na 2 łyżki płaskie soli). I czekam tydzień. Kolorowo wygląda i świetnie smakuje.

Komentarze do przepisu (2)

ivaVienna 14 września 2011
a gdzie foto? :-( ale przepis i tak fajny-sprobuje.
ivaVienna 16 października 2011
jakie piekne jarzynki :-))) dzieki za pozdrowienia i przesylam rowniez
Składniki
Składniki