Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może ich smak nie powala ale wiadomo, że wszystkie kiszonki są zdrowe. Tak ukiszone pomidorki ładnie wyglądają w sałatkach i służą jako dekoracja potraw. Kilka słoików robię obowiązkowo każdego roku.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 334
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Pomidorki wkładamy do słoików ale nie ugniatamy by ich nie uszkodzić.Przekładamy przyprawami i papryką. Zalewę zagotowujemy i studzimy. Nie zalewamy gorącą ani nawet ciepłą. Musi być zimna. Zalewamy pomidorki, na wierzch wkładamy koper i zakręcamy słoiki. Ustawiamy na kuchennym blacie na 3-5 dni i dopiero wtedy wynosimy do piwnicy.