Kiszona surówka

Kiszona surówka
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dzisiaj mam idealną propozycję dla miłośników kwaśnych smaków. Zapraszam na surówkę, która idealnie będzie pasowała do młodych ziemniaczków i kawałka mięsa. Robi się ją ekspresowo, a potrzebujemy praktycznie tylko czterech składników. :)

Składniki

  • Kapusta kiszona ok. 200-250 g.
  • Marchew 1-2 szt.
  • Ogórek kiszony 3-4 szt.
  • Koperek 1 pęczek
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić.
    Marchew obrać, opłukać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Ogórki również zetrzeć na tarce.
    Koperek umyć i drobno posiekać.

  2. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą, doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą z oliwek.


  3. Smacznego !

  4. :)

Komentarze do przepisu (13)

danielek 15 maja
Zajefajnie.Musze raz ogórka dodać kiszonego :)
KulinarnaChwila 15 maja
Pyszna:)
Maudie 15 maja
Narobiłaś mi apetytu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Kapusta kiszona ok. 200-250 g.
  • Marchew 1-2 szt.
  • Ogórek kiszony 3-4 szt.
  • Koperek 1 pęczek
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
Składniki