Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne keksowe babeczki z kremem z bitej śmietany i konfiturą wiśniową.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34393
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 211
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34393
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 168
Składniki
Masło utrzeć na pulchną masę, dodając kolejno jajka, cukier i po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem. Ucierać aż masa będzie puszysta. Dodać cukier waniliowy, posiekane bakalie i resztę składników. Wszystko wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do foremki na babeczki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20 minut.
Zrumienione i upieczone babeczki przestudzić, ostrym nożem ściąć wierzch w środku wyciąć niewielki otwór.
Schłodzoną śmietanę ubić, dodać cukier puder, sok z cytryny i jagody acai, lekko wymieszać. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i napełnić babeczki. Wierzch przyozdobić całymi wiśniami i nałożyć konfiturę.