Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, lekkie, smaczne...
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 765
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
kasze jaglana przeplukac, ugotowac w lekko osolonej wodzie.
czosnek pokroic w plasterki, pomidorki i papryke w gruba kostke.
na rozgrzana oliwe wrzucic czosnek, smazyc ok.30 sekund, nastepnie dodac pomidory i papryke i przesmazyc jeszcze przez ok. 2 min. Nastepnie dodac 4 lyzki wody, paste pomidorowa, cukier, ocet i sol do smaku, zostawic na bardzo malym ogniu na ok.3-5 min.
krewetki wlozyc na 3 minuty do wrzatku lub gotowac przez 4-5 min w parowarze, nastepnie dodac do sosu.
na talerz wylozyc kasze, nastepnie polac sosem, udekorowac swieza bazylia, podawac z salata, np. rukola z odrobina oliwy z oliwek.