Kasza jaglana z cukinią

Kasza jaglana z cukinią
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
bardzo lubię to danie, jest lekkie i kremowe

Składniki

  • kasza jaglana 5-6 łyżek
  • cukinia
  • szpinak garść
  • cebula
  • czosnek
  • olej
  • sól, pieprz, ziarenka smaku
  • serek śmietankowy ziołowy 1-2 łyżki

Przygotowanie

  1. 1. kaszę zalać gorącą wodą, odcedzić, przepłukać zimną, znów gorącą i zimną (żeby pozbyć się goryczki), zalać gorącą wodą, wody musi być trochę ponad warstwę kaszy, dodać ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, w razie potrzeby dodać gorącej wody,
    2. cebule i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać szpinak, dusić do odparowania wody, dodać pokrojona w plastry cukinię, chwilę dusić razem, gdy kasza będzie na pół miękka, dodać warzywa, doprawić solą, dodać serek, chwile jeszcze pogotować,




    smacznego

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 15 marca
Fajne lekkie danie:)
pelen_brzuszek 15 marca
ciekawe
Składniki
  • kasza jaglana 5-6 łyżek
  • cukinia
  • szpinak garść
  • cebula
  • czosnek
  • olej
  • sól, pieprz, ziarenka smaku
  • serek śmietankowy ziołowy 1-2 łyżki
Składniki