Kasza bulgur z kurczakiem

Kasza bulgur z kurczakiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Proste danie, nie tylko fajne, bo jest szybkie i proste…jest pełne smaków i aromatów. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, świetnie nadaje się też na drugie śniadanie do pracy, pełniąc rolę sałatki. Kilka chwil i gotowe.

Składniki

  • 200 g kaszy bulgur z vermicelli
  • 400 g białej fasoli konserwowej
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka szpiczasta
  • 4 filety udka kurczaka bez kości
  • 50 ml oleju sezamowego
  • 20 ml sosu sojowego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy 1-2 min krócej niż w przepisie na opakowaniu. Odcedzamy.

    Fasolę i kukurydzę odcedzamy z zalewy.

    Paprykę kroimy w piórka.

    Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy 5-6 min na rozgrzanym oleju z dodatkiem sosu sojowego i pasty curry, pod koniec dodajemy sos ostrygowy.

    Do kurczaka dodajemy kaszę, fasolę, kukurydzę, paprykę i smażymy kilka minut, często mieszając. Na koniec całość wzbogacamy posiekaną natką pietruszki, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (12)

BEATA1978 09 czerwca 2018
Pysznie wygląda :)
fafiatko 09 czerwca 2018
Fajna kompozycja!
bryssska 10 czerwca 2018
Wygląda obłędnie, mniam ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 g kaszy bulgur z vermicelli
  • 400 g białej fasoli konserwowej
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka szpiczasta
  • 4 filety udka kurczaka bez kości
  • 50 ml oleju sezamowego
  • 20 ml sosu sojowego
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki