Kąski drobiowe w czarnym sezamie

Kąski drobiowe w czarnym sezamie
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Prosty, szybki i smaczny obiad na co dzień i od święta.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • czarny sezam ok. 110 g
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 1 ugotowany brukuł

Przygotowanie

  1. Piersi opłukać, oczyścić, osuszyć.
    Potem pokroić w małe kilkucentymetrowe cząstki, lekko oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem.
    Sezam wysypać na płaski talerz i obtaczać w nim mięso.
    Rozgrzać patelnię lekko spryskać olejem.
    Mięsne kąski smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
    Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem brokuła.

Komentarze do przepisu (19)

Nevermore 10 lutego
U mnie już po obiedzie, ale takich pyszności bym jeszcze skosztował ;) Kurczak i brokuł, jak zawsze pychotka dla... Czytaj całość »
U mnie już po obiedzie, ale takich pyszności bym jeszcze skosztował ;) Kurczak i brokuł, jak zawsze pychotka dla mnie, a tu jeszcze w takiej fajnej sezamowej panierce :) Super, pycha :D
babcitereskiciasta 10 lutego
Musi być pyszne z takim sezamem. Ja jeszcze nie próbowałam jego.:)
KORAL 10 lutego
Takie kąski cudownie chrupią :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka
  • czarny sezam ok. 110 g
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 1 ugotowany brukuł
Składniki