Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza jaką jadłam..
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 128
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 375
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 168
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 128
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 375
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 168
Składniki
CIASTO: 1. Wodę z margaryną zagotuj. 2. Dodaj ciągle mieszając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i gotuj, aż masa będzie odstawać od łyżki. 3. Ostudź wciąż mieszając. 4. Po ostudzeniu dodawaj po 1 jajku. 5. Dobrze wyrób. 6 Z powstałej masy upiecz 2 placki. 7. Temperatura 190°C, czas pieczenia około 30-40 minut, aż uzyskają słomkowy kolor.
KREM BUDYNIOWY: 1. W niewielkiej ilości mleka rozprowadź budyń. 2. Pozostałe mleko zagotuj razem z cukrem. 3. Gdy zacznie się gotować wlej budyń rozprowadzony w mleku. 4. Gdy zgęstnieje odstaw, aby ostygł całkowicie. 5. Teraz margarynę utrzyj razem z żółtkami. 6. Ostudzony budyń dodawaj łyżka po łyżce. 7. Gotowym kremem budyniowym przełóż placki. 8. Wierzch posyp cukrem pudrem. 9. Smacznego