Karkówka w miodzie

Karkówka w miodzie
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Coś pysznego :) DO tego ulubione dodatki i można oszaleć :)

Składniki

  • 0,5 kg karkówki
  • 2 łyżki musztardy (sarepska)
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki miodu
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy na kotlety, solimy i pieprzymy. Musztardę, ketchup i miód łączymy i w tak przygotowanej marynacie obtaczamy mięso. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Pieczemy w rękawie do pieczenia w 180°C przez ok. 40 min. Pod koniec pieczenia rozcięłam rękaw, żeby „mocniej przypiec” mięso.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 05 kwietnia 2018
W miodzie też robimy kurczaka i nomen-omen jest MIODZIO xD

Na ruszt idealna rzecz :)
Chilijalapeno 05 kwietnia 2018
Och... grillem zapachniało :)
Nevermore 05 kwietnia 2018
No masz, my już dwa tygodnie temu pierwszy robiliśmy na działce i choć trochę zimnawo było, to pyszne jedzonko... Czytaj całość »
No masz, my już dwa tygodnie temu pierwszy robiliśmy na działce i choć trochę zimnawo było, to pyszne jedzonko i trochę % wszystko zrekompensowało ;)
Trzeba było jakoś zacząć tą Wiosnę xD
Składniki
  • 0,5 kg karkówki
  • 2 łyżki musztardy (sarepska)
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżki miodu
  • sól i pieprz
Składniki