Karkówka w ketchupie z ananasem

Karkówka w ketchupie z ananasem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Prosto i smacznie, uwielbiam w ten sposób podane mięsa.

Przygotowanie

  1. Mięso rozbij lekko tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zamarynuj mięso Odłóż w chłodne miejsce na min. 2 h. Papryczkę drobno posiekaj, ananasa pokrój w kostkę. Mięso wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekaj przez 45 minut w 180 stopniach C. Podczas pieczenia podlewaj sokiem z ananasa. Na karkówkę wyłóż ananasa i papryczkę. Zapiekaj jeszcze przez kwadrans, tym razem bez przykrycia.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 28 listopada 2017
To mi się podobna, "kradnę" przepis i uciekam ;)
GREGORHSPEED 28 listopada 2017
Basiu, kradnę ;) :P Yummy!
Składniki