Karkówka pod pierzynką z warzyw

Karkówka pod pierzynką z warzyw
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Na rodzinny obiad w sam raz

Składniki

  • Karkówka 1kg
  • Marchewka 2 szt.
  • Seler 1/4 główki
  • Cebula 1 szt
  • Pieczarki 300g
  • Por biała cześć 1 szt
  • Sól, pieprz, słodka papryka
  • Sos sojowy

Przygotowanie

  1. Karkówke zamarynować w sosie sojowym z przyprawami i odstawić do lodówki na minimum 1h.
    W tym czasie przygotować warzywa. Marchewkę, seler zetrzeć na tarce, cebulę, por oraz pieczarki pokroić w piórka. W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć karkówke i wlać sos z marynaty, na niej warzywa,. Przykryć folia aluminiowa i piec w piekarniku 1h w 200 stopniach.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 12 lutego
świetny pomysł :)
Składniki
  • Karkówka 1kg
  • Marchewka 2 szt.
  • Seler 1/4 główki
  • Cebula 1 szt
  • Pieczarki 300g
  • Por biała cześć 1 szt
  • Sól, pieprz, słodka papryka
  • Sos sojowy
Składniki