Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie jednogarnkowe, w roli głównej z karkówką, młodą białą kapustą, kapustą kiszoną i pieczarkami. Taki a'la szybki bigosik:)
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 37
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 20
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 31
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 37
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 20
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 31
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Kapustę białą szatkujemy. Dodajemy pieprz ziarnisty, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy oraz poszatkowaną białą kapustę i kapustę kiszoną wraz z sokiem. Dolewamy 500 ml gorącej wody. Gotujemy pod przykryciem około 70-80 minut, co jakiś czas mieszając.
W tym czasie myjemy, obieramy i kroimy w plasterki pieczarki. Dodajemy do mięsa z kapustą i dusimy jeszcze około 30-35 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy jeszcze solą i ewentualnie pieprzem ziołowym. Podajemy gorące posypane koperkiem, ze świeżymi bułeczkami. Smacznego:)