Karczek w porze i fenkule.

Karczek w porze i fenkule.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Obiad w pół godz.Aromatyczny sos i miękkie mięso w pysznych dodatkach. Polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Karczek pociąć na pół cm plastry.
    Obtoczyć w mące i usmażyć z dwóch stron.
    Przełożyć do garnka.

    Zalać wodą by przykryła mięso,dodać ziele i liście i gotować 15min.

  2. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pora i fenkuła pociętego w paski.

    Dodać łyżkę mąki i zasmażyć.

    Dodać do miękkiego mięsa,doprawić do smaku ,sosem chili,pieprzem ,solą i maggi.

    Łyżkę mąki roztrzepać w małej ilości zimnej wody,wlać do sosu i zagotować.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (14)

KORAL 14 czerwca
Z porem to musi być dobre :)
ElMar 14 czerwca
Pyszne mięsko z warzywami:)
fafiatko 14 czerwca
Ale pyszny i aromatyczny sos warzywny do miesa!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki