Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki karczek można też zrobić na grillu lub patelni grillowej :))
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
mięso umyć i pokroić w plastry. Wymieszać olej z solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i gyrosem. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim każdy plaster karczku. w misce układać karczek warstwami i każdą warstwę przelewać olejem z przyprawami. Odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Na patelnie nie trzeba dawać tłuszczu. Rozgrzać patelnię i smażyć każdy kawałek po 7 min z obu stron. Smacznego