Karczek pieczony w ketchupie

Karczek pieczony w ketchupie
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Karkówka w innym wydaniu, smakuje wybornie.

Składniki

  • Karkówka lub szynka wieprzowa 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Marchewka 2 szt.
  • Czosnek 6 ząbków
  • Ketchup
  • Tymianek do smaku
  • Kilka pieczarek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Śmietana ½ szklanki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso umyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Pieczarki, cebulę, marchewkę, czosnek pokroić w plasterki, obłożyć mięso, posypać tymiankiem i zalać ketchupem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 1 ½ godziny. Powstały sos zaciągnąć śmietaną i podawać. SMACZNEGO.

Składniki
  • Karkówka lub szynka wieprzowa 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Marchewka 2 szt.
  • Czosnek 6 ząbków
  • Ketchup
  • Tymianek do smaku
  • Kilka pieczarek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Śmietana ½ szklanki
Składniki