Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące i zdrowe danie. Suszone pomidory i ciecierzyca a także przyprawy dają mu niesamowity zapach i smak.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
W garnku rozgrzewamy odrobine oliwy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz odcedzoną ciecierzycę z puszki. Dodajemy majeranek, suszony koper, curry, kurkumę oraz słodką paprykę. Chwile podsmażamy.
Kroimy drobno czosnek, pomidory suszone oraz kapustę w cienkie paski. Wkładamy do garnka. Dodajemy pomidory z puszki oraz jeśli zajdzie taka potrzeba dodajemy wody aby kapusta szybciej nam się ugotowała i nie przypaliła.
Po 20 minutach dodajemy lisć laurowy, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękości kapusty ok. 30 min od czasu do czasu podlewając wodą. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym koperkiem.