Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy sposób na pyszną kapustę kiszoną
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 621
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5671
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 621
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1832
Polecam.
Odsłon: 5671
Składniki
wykonanie:Kapustę oczyścić z wierzchnich liści,wyciąć głąby,zetrzeć na tarce jarzynowej lub przez maszynkę do mięsa(która ma odpowiednie szatkownice).Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Gdy wszystko jest gotowe dodać sól,i rękoma uciskać w misce tak aż powstanie sok,gotową kapustę wkładać do słoików odciskając sok.Gdy słoik jest napełniony kapustą soku powinno być tak tylko aby przykryło kapustę.Zamknąć szczelnie odstawić na tydzień w ciepłe miejsce,po tym czasie wstawić do piwnicy.Robiłam w tamtym roku wyszła super kwaśną.Jeśli ktoś lubi można dodać kminek.